Od čtvrtku 11.7. do nedělní půlnoci se v areálu vizovické likérky R.Jelínek odehrával 11. ročník největšího metalového festivalu ve střední Evropě – Masters of Rock.

Ten ve čtvrtek neotvíral nikdo jiný, než Fleret, v 21.00 nastoupili kabaretní Leningrad Cowboys, kteří svým vystoupením mírně vybočovali z klasického metalového založení festivalu, nicméně tato změna byla jen ku prospěchu, po nich zahráli němečtí Accept na závěr Dragon Force.

Z pátečních kapel by bylo dobré zmínit hlavně české Seven, Dark Gamballe a hlavně Rage, kteří s sebou přivezli orchestr – Lingua Mortis Orchester. Heavy metal s houslemi a dalšími nástroji klasické hudby zní opravdu skvěle a má návštěvníkovi co nabídnout. Devin Townsend Project nabídl kromě hudebního zážitku i vizuální – vtipné a až psychedelické projekce na pozadí zanechaly dojem.

V sobotu odehráli koncert např. Amaranthe, Waltari, portugalští Moonspel a vítězové Eurovision song contestu 2006 Lordi a jeden z nejuznávanějších kytarových mágů současnosti Yngwie Malmsteen.

Nedělní ráno otevírali Debustrol a Dymytry a i přesto, že se začínalo v 09.30, byla plocha pro fanoušky zaplněna stejně, jako předešlou noc. Ke konci dne se představili Powerwolf a jako tečka na závěr předvedl Tobias Sameth svůj projekt Avantasia, kde si s ním v téměř tříhodinovém vystoupení zazpívalo několik hostů.

Pořadatelé i policie hodnotí letošní ročník jako jeden z nejklidnějších, při výjezdu z kempu i z Vizovic stály policejní kontroly a náhodně prováděly dechové zkoušky.

Foto: Martin Krba