Peklo otevřelo své brány v Sadské

15. srpna se v Sadské konal 2. ročník festivalu Rock of Sadská. Netrpěliví účastníci mohli navštívit páteční warm up se skupinami Telegaf, Blank Out a The Agony.
O zahájení sobotního programu se postarali pražští Booters a Magma Hotel, kteří zaplnili areál muzikou stylu crossover. Poté odehrála svůj metalový set skupina Piranha z Mladé Boleslavi, která připravila publikum na jeden z vrcholů festivalu. Tím bylo vystoupení populární skupiny Dymytry, které bylo strhující a plné energie bez ohledu na fakt, že Dymytry ve stejný den čekají ještě dva festivaly. Po krátké přestávce způsobené bouřkou ovládla pódium kapela Ancient Desire a famózní hlas jejich zpěvačky Romany Kohoutové zaplnil celý areál U Jezera. V programu pokračovali místní Xenon a Rimortis. Následně na pódiu vystoupila legenda českého metalu Miloš Dodo Doležal. Báječná byla ukázka hry na basovou kytaru v podání jeho syna. F.O.B. se jmenuje death metalová skupina, která začala otvírat bránu do metalového pekla. Ve stejných kolejích pokračovala skupina Tortharry, která pro mě byla příjemným překvapením, stejně jako následující X-CORE.
Jak vypadá pravé peklo, předvedl Jiří Valter alias Big Boss se skupinou Root. Black metal tohoto brněnského uskupení byl výborný. Následoval trash metal v podání boleslavského Debustrolu, další z vrcholů festivalu. Po změně programu nastoupil na pódium největší tahák festivalu a tím byla německá skupina Destruction. Jejich hudební a světelná show byla vyvrcholením večera.
Poté dala oddechnout publiku heavy metalová skupina Roxor z Nymburka, která zde měla množství fanoušků. Na závěr už tak teplého dne nám se svou ohnivou show zatopili Hand grenade, metal rocková skupina z Mirovic.
Rock of Sadská je výbornou akcí zejména pro příznivce tvrdé hudby. Byla organizačně dobře zvládnutá, až na 15ti minutovou bouřku, na kterou byli všichni krátcí. To se jistě otevírala brána do pekla.

Richard Karban