Uherský brod každoročně pořádá dvoudenní kulturní pořad napříč hudebním spektrem, uspořádaný u příležitosti tradiční Uherskobrodské pouti. Samotná pouť, jejíž vznik se datuje od počátku 15.století, je širokou veřejností vnímána jako největší duchovní a kulturní událost celého Uherskobrodského regionu. Hudební pořad díky svému dramaturgickému pojetí je rozfázován do dvou dnů. Stejně jako předešlé ročníky se i tento rok koncerty odehrály ve sportovní hale TJ Spartak Uherský Brod.
Letošní ročník této dvoudenní kulturní akce odstartovala místní uherskobrodská kapela NoHoW, která zde měla spoustu svých věrných fanoušků.
Jako další vystoupil čím dál víc populárnější zpěvák české scény Voxel. Ten už měl jednoznačně širší fanouškovskou základnu a rozvášnil celou halu svými písněmi. Zazněly zde písně jako třeba All Song, Jednou, Trip nebo Hitmaker. Na závěr zazněla i všemi fanoušky očekávaná píseň V naší ulici, která sklidila od fanoušků velký aplaus.
Již třetí kapelou tohoto večera se fanouškům představila opět místní Uherskobrodská kapela Street 69, která zde v průběhu koncertu pokřtila své již třetí autorské CD s názvem Dokonalej svět, které kapela vydala po třech letech. Dokonale své fanoušky roztančili písní Rock and Dance a nechyběli ani písně z nově vydané desky.
Na závěr večera se fanouškům představila slovenská rocková kapela Zoči Voči, která zde měla hojný počet věrných fanoušků. Své vystoupení kapela odstartovala písní Čerešně, která rozespívala celou halu. Dále jsme mohli slyšet písně S tebou, Stratený nebo 2012. Zazněli zde i písně z akustické desky Audioheroín, se kterou kapela objela na podzim 2014 turné po Slovensku. Mohli jsme slyšet písně Klamem, Romantik a Zmluva s diablom. Nechyběla ani píseň Nad Prahou která měla u fanoušků velký úspěch.

Kristý Jadavanová