Kapela Support Lesbiens funguje už 2 a půl roku bez frontmana Kryštofa Michala. Hned v roce 2013 vydali „noví Support Lesbiens“ desku, která byla hudebními kritiky přijata velmi dobře. Nyní jsou opět ve studiu, a tak jsme vyzpovídali nového zpěváka Czendu Urbánka, který nám prozradil, co se zrovna chystá.

 

Ahoj kluci, léto je v plném proudu a vy jste kromě festivalů zavítali také do studia. Co nám povíte o chystané desce?

Nová deska bude odrazem těch 2 a půl roku, co kapela funguje v tomto složení. Myslím, že některými písničkami i navazuje na předchozí album Leave A Message. Na druhou stranu tam bude zřetelný rozdíl ve zvuku. Rádi experimentujeme, takže jsme oslovili Armina Effenbergera, aby novému albu vtiskl novou tvář. Těšíme se na výsledek. Podle prvních náslechů to vypadá moc zajímavě!

Albem Leave A Message jsme naznačili cestu, kudy se chceme vydat

Na první desku „nových Supportů“ (rozdělení kapely Support Lesbiens a Portless – pozn. red.) se čekalo s očekáváním, jaký bude nový start. Co očekáváte od druhé desky vy?

Já doufám, že i na druhou desku se čeká s očekáváním.:) Albem Leave A Message jsme naznačili cestu, kudy se chceme vydat, a tato deska by ji měla jen potvrdit. Ale jak jsem řekl, rádi experimentujeme, takže se posluchači určitě dočkají i něčeho neočekávaného.:)

 

Kolik času jste už ve studiu strávili?

Tentokrát jsme si nahrávání rozdělili na dvě poloviny, teď dokončujeme tu druhou. Celkem to budou cca 2 až 3 týdny ve studiu. Ale tvorba samotná nám zabrala 2 až 3měsíce intenzivní práce.

 

Myslím, že už můžeme sumarizovat. Prozatím poslední deska Leave A Message +420 602 30 30 75 měla zajímavou myšlenku už v názvu. Kolik celkem dorazilo zpráv?

Zpráv dorazilo nepočítaně.:) I proto, že je z nás nikdo, myslím, ani nepočítal.:) Ale po pravdě, byli jsme sami mile překvapeni, jakou odezvu to mělo a kolik pozitivních vzkazů a přání dorazilo.

Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům, vážíme si jejich podpory

Kdo zprávy zpracovával? Máte pro čtenáře nějaký zajímavý vzkaz?

Na zprávy jsme odpovídali my sami. Každý měl nějaký čas číslo u sebe a reagoval na příchozí

vzkazy. Chtěli bychom ještě jednou všem poděkovat, vážíme si jejich podpory! Snad vás nezklameme.

Jednou pomocí uchovat to nejcennější, tj. šanci na život

Vstoupili jste do registru dárců kostní dřeně. Ozývají se vám fanoušci, že se vámi nechali inspirovat?

Mám radost, že tato akce vyvolala takový ohlas! Od lidí z registru dostáváme informace, že počet nových uchazečů prudce vzrostl. Samozřejmě to není jen naší zásluhou, lidí a osobností, kteří tuto dobrou věc podpořili a podporují, je nespočet. Ale hřeje nás u srdce, že jsme mohli taky přispět a třeba někomu jednou pomocí uchovat to nejcennější, tj. šanci na život.

 

Vznikl také singl Skořicová, jehož výtěžek z prodeje bude věnován do Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM. Víte, jaká je prozatím částka?

Ne, rozhodli jsme se, že to nebudeme sledovat průběžně, ale zhodnotíme to až s několikaměsíčním odstupem. Ale musím přiznat, že jsme sami zvědaví, jaký bude výsledek.

 

Objeví se singl Skořicová také na nové desce? V písni si s vámi zazpívala Iva Pazderková. Budou na desce i další hosté?

To bychom zatím rádi nechali nezodpovězené, ať neprozradíme vše dopředu a fanoušci mají nějaké překvapení.:)

Křest proběhne v Praze v Paláci Akropolis 31. 10.

Prozradíte nám něco ke křtu nové desky? Kde a kdy proběhne?

Křest proběhne v Praze v Paláci Akropolis 31. 10. a tímto bychom chtěli na něj všechny čtenáře HelpMusic pozvat. Jako každý křest alba se bude i tento večer od našich standardních koncertů trochu lišit, takže budeme rádi, když dorazíte a užijete si to s námi!

 

Jitka Šnajdrová