Skupina Lola si vybrala pro svůj křest velmi zajímavé místo. Tím byla loď Cargo Gallery. V tomto úchvatném prostředí zúročila dne 28. 4. 2016 svou práci na albu …Jako divoký koně.
O support se postarala kapela Artmosphere z Lysé nad Labem. Tato mladá, čtyřčlenná skupina vyspělých muzikantů zahrála set rockových (popravdě je těžké jejich muziku přiřadit do nějaké konkrétní škatulky) písniček a měla velkou podporu publika.
Potom přiběhla Lola
Skupina vznikla před čtyřmi roky. Její původní název byl LOLA BĚŽÍ podle německého kultovního filmu. Původní pětičlenná sestava se časem zredukovala na pouhé tři muzikanty. Ale to nijak neubralo na drajvu jejich písniček. I když to určitě znamená velký tlak, tak to na sobě nedali na křestu vůbec znát. Cela akce se nesla v pohodové atmosféře plné výborné muziky.
Kmotry cédéčka byli Robert Rosenberg (který si ve videoklipu zaboxoval se zpěvákem skupiny) a Miluše Bittnerová. Akce se zúčastnilo mnoho dalších hostů ať už z muzikantského prostředí, a nebo lidí okolo kladenského hokeje, se kterým je LOLA úzce spjata. Nahrála dokonce pro kladenské hokejisty i novou hymnu.
Celkově šlo o výbornou akci v krásném a nevšedním prostředí plném výborné hudby.

LOLA
Kytara a zpěv : Aleš Petržela
Baskytara a zpěv : Jakub Jakubec
Bicí: Petr Baláš

Album: …jako divoký koně
Balíky slámy
Zpomal neutíkej
Stopy v dešti
Košile
Modrý voči
Poezie
Červenec
Anděl z popela
Vyko(U)pat
Chvíle
Jako divoký koně
Ležím a jsem
Kladnou hlavou

Producent: Jiří Mašek
Zvuk: Jiří Mašek
nahráno v Good Day Records 2016

video Jako balíky slámy https://youtu.be/sOgvRuQ7jfU

Richard Karban