Před pár lety mělo jen málo lidí tušení, že na klatovsku existuje skupina Trautenberk. Postupem času se díky své osobité muzice stávala známější a známější. A tak 27. 9. 2016 zavítala do Prahy, konkrétně ji přivítal Chodovský Music Club Jižák. V klubu jsem byl poprvé a udělal na mě dobrý dojem. Zajímavá a stylová výzdoba, dobrá akustika a oddělená místa pro kuřáky.
O úvod večera se postarala skupina Lety Mimo, která už dlouhé roky působí na české hudební scéně. Zazněly písně jako Euforia a nebo Rozjetá párty. Po jejich asi hodinovém setu přišlo na pódium to, na co většina slušně zaplněného klubu čekala…
Přišlo se nedá napsat. Trautenberk vlítnul na scénu jako uragán. Jejich Tanz-metal rozeskákal návštěvníky uz první skladbou. Po celou dobu vystoupení měla skupina neuvěřitelný kontakt s publikem. Oba zpěváci předváděli neuvěřitelné kousky. Jak hlasové tak i taneční. V těch tanečních se nenechali zahanbit ani ostatní členove kapely.
Skladby jako Hajnej, Pot, Potužník a nebo Pyroman Roman ukázaly sílu skupiny. Důrazná rytmika, chytlavé texty, výkony zpěváků, neobvyklé riffy kytaristů a show na pódiu udělalo z koncertu vynikající zážitek.
A hlavně Selka…protože selka je vidět, selka je cítit. A věta ,,Kdo neumí skákat, není selka“ byla zbytečná. V Jižáku skákali všichni.
O závěr koncertu se postarala hardcorová skupina CTM.
Děkuji Daliborovi Dvořákovi za akreditaci a Trautenberkovi za Hajného, kterého jsem tři dny nemohl dostat z hlavy.
Kdo by chtěl něco podobného zažít, tak má možnost 17.12.2016 kdy v pražském Paláci Akropolis  vystoupí Trautenberk jako host skupiny Atari Terror.

Diskografie:
Tady je Trautenberkovo 2012
Hladová srna 2013
Himlhergotdonrvetr 2016

Richard Karban