Pražský Majáles 2017

Letošní Majáles se konal v pražských Letňanech v sobotu 29. dubna. Počasí mu opravdu nepřálo a návštěvníci se doslova brodili bahnem. Pokud si dotyčný obul holínky, rozhodně neprohloupil. Přesto toto špatné počasí neodradilo desítky tisíc fanoušků, aby pro své oblíbené interprety obětovaly ten jeden pár bot.

Tradičně před zahájením se spousta studentů a jiných vydala na průvod městem, ukončeným vstupem do samotného areálu u letňanského letiště, kde byla připravena pro Majáles celkem 3 pódia (Březňák stage, Město Praha stage, Fajn Rádio stage), dále zde byla však přidružená akce Utubering, která měla také vlastní pódium. Utubering oslovilo zejména mladší publikum. Někteří věrní fanoušci byli ochotní čekat na podpis svého idola několik hodin.

Na hlavním pódiu – tedy na Březňák stage se představili The Hills, Aneta Langerová, která svým výjimečným hlasem nechala své příznivce zaposlouchat se do melodie jejích písniček, dále kapela Jelen, se svými atypickými bicími – s jedním kopákem a pak dnes již legendární Mandrage.

Svou originalitou vynikal Tomáš Klus, který při večerním vystoupení zpíval bosý se zablácenými chodidly, a svými proslovy pobavil snad všechny přítomné. Na konci si neodpustil výrok: „Díky, že jsem tu s vámi mohl pít!“ Upřímnost nade vše…

Po Tomáši Klusovi se představili na Březňák stage ještě slovenští No Name a Marpo &  Troublegang, kteří celou show uzavřeli.

Na pódiu Město Praha stage se vystřídaly kapely, jako Sto zvířat, UDG, Vypsaná fixa, Horkýže Slíže, Wohnout a později večer také Rybičky 48 a Inekafe.

Fajn Rádio stage, které se nacházelo ze všech pódií nejdále a jen ti nejvytrvalejší došli až k němu, hostilo skupinu, jako ATMO Music a hudebníky, jako Sebastian, či Majk Spirit.

Nicméně nejvíce fanoušků patřilo Břazňak stage a Město Praha stage, ostatně není se co divit.

Kristýna Baštářová

foto: Kristýna Baštářová/Richard Karban