Elektro-popová Naděje patří k mladým talentovaným objevům posledních let. Kapela nyní přichází se zbrusu novým singlem s názvem Nahoru a dolů. Podařil se kapele nahrát opravdu rádiový hit?

„Už když jsme ji skládali, rezonovala mým tělem i duší. Věřím, že až si ji pustíte, chytne vás za srdce. Díky její výrazné melodii a zpěvnému refrénu jsme se rozhodli vsadit právě na tuto kartu.“ Hovoří o skladbě frontman kapely Petr Cieplý.

Nová píseň je výjimečná především poetickým textem a nečekaným zpracováním. Pro Naději typická výrazná elektronika není v tomto případě tak dominantní. To z Nahoru a dolů dělá dosavadní raritu jejich tvorby. Místo extravagantních samplů se tak můžete těšit na čisté piano, kytary, propracovanou rytmiku a charismatický hlas zpěváka. O tuto překvapivou produkci se postaral Filip Najser (kytarista kapely) a dokonalý zvuk zajistil Wendel Dreiseitl v hranickém studiu BOMB JACK. Singl Nahoru a dolů vám Naděje představuje v originálním lyric videu z dílny talentovaného režiséra Radima Kallera.

O čem vypráví text písně? Zeptali jsme se samotné kapely: „Každý jsme jednou nahoře a jednou dole. O tom život prostě je. Někdy se tomu pádu ani nemůžeme vyhnout. Potřebujeme ho k tomu, abychom mohli jít dál, ponaučit se z vlastních chyb a stát se lepšími lidmi. Tato píseň popisuje hořké dno, kdy člověk potřebuje být sám a zjistit, kudy vlastně jít.“ Uzavírají členové kapely.

Kapelu letos čeká nabitý program plný koncertů a festivalů po celé republice. Chystá své debutové EP, které vydá v rámci svého plánovaného charitativního turné na podzim tohoto roku.