Hraní na jednom pódiu si vyzkoušeli poprvé teprve před rokem a půl. Spojení punkových legend Visací Zámek a Znouzectnost se však osvědčilo, a tak se pánové rozhodli jej zopakovat pro nadcházející podzimní turné. Jeho první zastávka je naplánována na 1. listopadu v Chlumu u Třeboně a poslední se uskuteční 7. prosince v Českých Budějovicích.

Ačkoli by se mohlo zdát, že Visací Zámek a Znouzectnost se vzhledem k podobně dlouhému fungování již dobře znají, není tomu tak. Povědomí o sobě měli, ale až v posledních letech se začali více potkávat na festivalech. Pak už netrvalo dlouho, aby se zrodila myšlenka o společném hraní. Ta se úspěšně realizovala na jaře 2017. „Visáči“ na hudbě svého speciálního hosta ocenili melodické a skočné písničky, ten jim to oplatil chválou jejich nenapodobitelného stylu.

Nyní fanoušci i muzikanti samotní zatoužili po dalších společných koncertech.

„Spojení dvou pamětnických kapel je milé nám i divákům,“ uvedl Jan „Honny“ Haubert, zpěvák Visacího zámku.

„Samozřejmě Visáče známe od úplných začátků, z doby, kdy jejich nesmrtelné songy kolovaly mezi lidmi jen na páscích a kazetách, jako část zlatého fondu nezaměnitelných nahrávek kapel často stylotvorných, ale většinou nenapodobitelných. Ale osobně jsme se začali potkávat až po dlouhých letech na různých skrumážových festech a vždycky bylo fajn zjištění, že si ten svůj „visací cirkus“ jedou poctivě furt dál a dál,“ pochvaluje si Golda, Znouzectnost.

Kromě regulérních koncertů chystá Visací Zámek i pár speciálních. Sedmatřicet let v punkovém království si totiž zaslouží pořádnou oslavu, a tak skupina naplánovala tři velké výroční koncerty – v Praze, Brně a Českých Budějovicích, kde bude koncertní šňůra zakončena.

 1. 11. Chlum u Třeboně
2. 11. Tábor
8. 11. Benešov nad Ploučnicí
9. 11. Žďárky
15. 11. Jablonec nad Nisou
16. 11. Chrudim
20. 11. Praha (výroční koncert)
22. 11. Uherské Hradiště
23. 11. Frýdek Místek
5. 12. Brno (výroční koncert)
7. 12. České Budějovice (výroční koncert)