Do hudebního klubu Česká 1 v Kutné Hoře zavítala v sobotu 7. prosince jedna z legend českého, respektive československého punku, skupina Plexis. Večer plný dobré muziky zahájila skupina Kozičky, která zahrála svůj takzvaný polabský punk

Druhá polovina koncertu patřila Plexisu, který svůj set opřel o osvědčené skladby, mezi kterými nechyběly hity Svět jsou báry a Půlnoční rebel.

Plexis založil v roce 1984 Petr Hošek. Kapela se záhy rozpadá, aby se znova objevila roku 1988 s úplně novým stylem hudebního projevu. Ostatně kapela se odmlčuje na krátkou dobu často. Po odmlce se na scéně objevuje hudebně jiná kapela.

Největší změna je po pražském koncertě skupiny Ramones, na kterém Plexis hraje jako předkapela. Tam si Petr Hošek uvědomí, že by chtěl hrát podobnou muziku jako Ramones. Kapela se znovu rozpadá, ale ne na dlouho. Za  necelé dva roky je zpět a tentokrát se svou punkovou muzikou, které je věrná až do současnosti.
Další pauzu zapříčinila dopravní nehoda na dálnici D1. Hudebníci utrpěli vážná zranění, která přispěla k tomu, že Petr Hošek přestává hrát na baskytaru a věnuje se pouze zpěvu. Na post baskytaristy nastupuje Eda Fröhlich a spolu s hráčem na bicí Martinem Švecem, kytaristou Dušanem Leblem a výše zmiňovaným Petrem Hoškem tvoří současnou sestavu Plexisu.

Richard Karban