Začínající pop-punková kapela Minute to Escape má za sebou od víc, jak ročního založení, ke své první studiové nahrávce Příběh videoklip! Klip měl oficiální premiéru 30.března 2014 a už se za pouhý týden se může pyšnit první tisícovkou shlédnutí na hudebním kanále Youtube.com Klip se nahrával ve studiu Bombjack v Hranicích.

Klip kapela pojala velmi energeticky, pozitivně a nechybí v něm hlavně vtipné momentky ze studia.  Minute to Escape souhlasili s exkluzivním rozhovorem pro nás, ne jen o natáčení klipu. Členové kapely jsou vždy dobře naladěni a tak vypadá i následující rozhovor 🙂

 HS: Kluci, jak se Vám nahrával a natáčel první song Příběh, právě v nahrávácím studiu Bombjack?

Petr Havlík (basa, zpěv): První písnička „Příběh“, která vyšla 30. března, byla nahrávána spolu s dalším songem „Svět z balíčku karet“. Nahrávání probíhalo přes víkend, protože jsme dobří a víc času na to nepotřebujeme. Bylo to naše první studiové nahrávání, ale v závěru myslím, že jsme to zvládli celkem dobře . Klukům to sice moc nešlo.. hlavně bubeníkovi, ale nesmál jsem se mu za to.

Petr Švidernoch (bicí): Bicí byly nahrané za méně než minutu ale ostatním nástrojům to trvalo velice dlouho! (smích)

Jinak jsme si nahrávání velice užívali, je to super studium!!

 HS: Máte z nahrávání nějakou obzvlášť vtipnou historku, zážitek?

Petr Švidernoch (bicí): Hned při vysedávání z auta u studia jsem kytaristovi Arnemu rozflákal flašku rumu a on mě celou dobu nahrávání nesnášel, alkoholik jeden!

Petr Havlík (basa, zpěv): Celé nahrávání byla jedna velká, vtipná historka… viz videoklip. Já o svůj alkohol ani jídlo nepřišel, takže jsem byl klidnéj.

 3. HS: Jak přišel na svět samotný text k songu Příběh?

Petr Havlík (basa, zpěv)Počáteční verze textu i hudby byla napsána mnou.

Jinak prvotní nápad vznikl ze zážitku s mocnou policií ČR.  Jsme prostě s Péťou bad boys! 

 HS: Můžou se fanoušci těšit v brzké době na první celé album?

 Petr Havlík (basa, zpěv): Určitě se do studia hodláme vrátit a vydat další songy a následné EP. To však bude ještě hodně vykopaných jam, zatlučených hřebíků a přesunutých krabic. Předběžně EP chystáme vypustit někdy na začátku října. Potrpíme si totiž na kvalitu

Petr Švidernoch (bicí): Děláme na nových českých flákách, který zněj až moc dobře, což je podezřelé…

Chystáme vydat druhý singl, až bude čas a bude na něj lidstvo připraveno.

 HS: Blíží se léto, máte v současné době termíny a místa, kde Vás můžou případní zájemci vidět a slyšet na živo?

Petr Havlík (basa, zpěv):  Nejvýznamnější událost je pro nás asi Brněnský Majáles 7. května. Potom nám snad vyjde vlastní dobročinná akce v Bruntále. Na dalších koncertech pracujeme. Budeme samozřejmě rádi za každou pomoc při jejich domlouvání.

Petr Švidernoch (bicí): Dále se uvidíme v květnu v Ostravě v super klubu Chlív, jinak starý dobrý Bruntál (Dny Pohody, Dny Města).

 Děkujeme za rozhovor a přejeme celé kapele Minute to Escape mnoho dalších úspěchů.

Tea Bujáčková