Letošní ročník Vizovického Trnkobraní se konal ve dnech 22.-23. srpna, tradičně v areálu likérky Rudolf Jelínek. Vystoupení se pravidelně střídaly na dvou stageích a kdo chtěl, mohl se podívat i na zajímavé kousky z alternativní scény. Na festivalu zahrálo a zazpívalo kolem dvaceti hudebních uskupení.

Návštěvníci mohli navštívit a prohlédnout si interiéry likérky Rudolf Jelínek, občerstvit se u stánků, nebo si koupit merchandise a jiné suvenýry. Vyznávačům adrenalinovějších zážitků mohla přijít vhod poblíž stojící pouťová konstrukce.

Koblížc! patří mezi mé oblíbené kapely, nemohly chybět pecky jako Kejtý, nebo Už mě nenajdou. Pod pódiem se sešlo plno fanoušků, festival začínal slibně. Tomáš Klus začínal své vystoupení v sedm hodin a v davu fanoušků se našla řada lidí, kteří znali nazpaměť texty. Vystoupení bylo jako vždy silným zážitkem, nechyběly texty jako Pánubohu do oken, Nina, nebo Dopis. Visací Zámek přijel s pravidelnou dávkou své punkové nálože a songy, jako Známka punku, nebo Prezident je buzna.

Další vystoupení (MIG 21, Monkey Business, Wohnout, DJ Vlasťa Macík) jsem již neviděl, z krátkého poslechu však můžu říct, že MIG21 to hrálo velmi dobře a počet fanoušků pod stage to jen potvrzoval.

Závěrem bych chtěl poděkovat hospodským v Rundě, že nešli po celou noc zkontrolovat vedlejší místnost, kam jsem se proplížil za zahřátím a usnul. Festival byl  organizován na výbornou a už teď se těším na další ročník!

PÁTEK 22. 8. 2014

STAROBRNO STAGE:

Mandrage, Tomáš Klus, MIG 21, Monkey Business

RUDOLF JELÍNEK STAGE:

Koblížci, Visací Zámek, Wohnout, DJ Vlasťa Macík

ALTERNATIVNÍ SCÉNA:

Urban Music, DJ Headdy (DeFuckTo), DJ LowMoney

 

Tomáš Babický
Zobrazit fotografie z druhého dne