Oslavy dvacátých narozenin festivalu Rock for People v Českém Brodě

Rock for people se vrátil na místo svých začátků, aby oslavil své dvacetiny akcí Brod 20. Na sobotu 23. srpna pozvali pořadatelé skupiny, které se nesmazatelně zapsaly do historie festivalu. Akci doplnila i panelová vystava fotografii Zdeňka Hejduka mapující celé dvě desitky let.
O zahájení se postarala skupina Evelynne která zaplnila atletický stadion elektronickou hudbou se známkami popu. Tato pětičlenná formace rozhřála návštěvníky kteří se po skončení setu přesunuli ke druhé stage, kde vystoupila skupina Medvěd 009 z nedalekých Úval, o kterých se ještě zmíním.
Mezitím, po drobné změně programu, obsadila druhé podium skupina UDG, aby zahrála před zaplněným stadionem. Radim Hladík a jeho Blue Effect začal své vystoupení písní Sluneční hrob za vydatné podpory návštěvníků. Hudba Praha, která je pokračovatelkou Jasné Páky zahrála své hity z obou období své existence.
Vypsaná Fixa zahrála také své největší hity, včetně toho nejnovějšího Krásný smutný den.
O další vystoupení se postaral Ondřej Ládek alias Xindl X se svou doprovodnou kapelou.
Místy hiphopové frázování v kombinaci folkem a výborné texty, tak by se ve zkratce dalo jeho vystoupení definovat.
Další skupina na scéně byla opět z nedalekých Úval a to Divokej Bill. Ostatně jejich děti odstartovaly set a ukázalo se, že jablka nepadla daleko od stromu. Na závěr vystoupení byl na podium pozván jeden ze zakladatelů festivalu pan Petr Fořt, aby mu byl předán narozeninový dort a posléze si vedle Marka Žežulky zahrál na cajon s Divokým Billem jejich   Rozárku.
Na vedlejším podiu vystoupil jediný zahraniční host a to slovenská skupina Horkýže Slíže. Vystoupení plné energie vystřídalo další vystoupení sršící energií a rytmem. Monkey Business dokázali že plně zvládají oboje. Posledním vystoupením před tříletým odmlčením se svými příznivci rozloučil
Richard Krajčo a jeho skupina Kryštof. Nastávající období se budou plně věnovat tvorbě nového cd.
O závěr této výborné akce se postarala skupina Tata Bojs.
Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům za vydařenou akci, dále poděkovat Ameba Production za všechno co pro hudební fanoušky za ta leta udělali a popřát jim do dalších let mnoho úspěchů.
Richard Karban