Pražský Majáles přílákal několik tisíc návštěvníků

Majáles je především oslava studentů a jara. Ten pražský vyvrcholil 28. dubna průvodem z centra do Letňan, kde se konal open-air festival.
Ten zahájil vítěz soutěže Krušovice Majáles Talents skupina HighLights. Další novinkou byla Slza, která vyhrála českého slavíka v kategorii objev roku  a jejíž zpěvákem je Hoggi, populární youtuber a zároveň herec v seriálu Přístav. Pak už podia plnila známá festivalová jména. Kuba Ryba s Rybičkami 48 hned z kraje festivalu rozezpíval publikum, aby ho poté předal kapele UDG. Na sousední Krušovice stage mezitím zahrála svůj set skupina Sto zvířat, která vystupuje už čtvrt století. Jelen a Xindl X v programu pokračovali a rozjetému publiku se to rozhodně líbilo.
Na Město Praha stage se mezitím vystřídali Skyline, Vypsaná fiXa a Wohnouti i s hostem Evou Pilarovou.
Třetí podium Fajn radio stage otevřel písničkář Voxel, ale pak už patřilo příznivcům rapu a hip-hopu. Atmo Music a Paulie Garand připravili fanoušky na vrchol těchto stylů. Tím bylo famózní vystoupení Marpa, Majka Spirita a uskupení Kontrafakt. Větší nálož této muziky už asi pořadatelé publiku připravit nemohli. Celý festival pak zakončilo výborné vystoupení kapely Horkýže slíže, které potešilo především rockové příznivce a koncert skupiny Kryštof s Richardem Krajčem.
Celkově šlo o velmi vydařenou akci.

Richard Karban & Tomáš Babický